eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Budapestre várják Charlize Theront

Meghívta Budapestre Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes Charlize Theron Oscar-díjas színésznőt, aki egy nemrég adott interjújában Törökországba helyezte a magyar fővárost. A turizmusért is felelős városvezető azért vette fel a kapcsolatot a hollywoodi sztárral, hogy személyesen is megmutassa: fővárosunk Közép-Európa középpontjaként nemcsak összetéveszthetetlen a világ bármely más városával, de vendégszeretetével, kulturális és történelmi örökségével is méltó riválisa Isztambulnak.

"Örülünk, ha egyeseknek már arról is Budapest jut az eszébe, amikor valahol máshol jól érzik magukat, de még jobban örülnénk, ha a színésznő legközelebb már az itteni tapasztalatai alapján is minket népszerűsítene. Ezért is hívtuk el a fővárosba, hiszen egy pillanatig sem kételkedünk abban, hogy az Iszlám Birodalom egykori nyugati kapuja az élet minden területén felveszi a versenyt a szultánok hajdani fővárosával" - írta közleményében Ikvai-Szabó Imre.

A hollywoodi színészcsillag Budapest vendége lehet egy általa választott hosszú hétvégére.

Az Oscar-díjas színésznő egy napokban adott nyilatkozatában a magyar fővárost Törökországba helyezte. "Nagyon szeretem Törökországot és fővárosát, Budapestet" - mondta a Dél-Afrikából származó Theron.

Az egykori modell még azt is hozzátette, hogy egész Budapestet bejárta autóval, így sikerült alaposan megismernie "a török fővárost". A művésznő egyébként legújabb filmjéről és az isztambuli nemzetközi filmfesztiválon tett látogatásáról beszélt az interjúban. A tévedésről világszerte beszámoltak a bulvárlapok és az internetes portálok.

"Hogy a legutóbbi útjáról ismerős motívumokat is felfedezzen, feltétlenül elkalauzolnánk a török kultúra nyomait őrző Rudas fürdőbe, ami nemcsak építészeti formavilágával, de a Cinetrip világszinten is egyedülálló éjszakai élményfürdőzéseivel is összetéveszthetetlenné teszi Budapestet és Isztambult" - tette hozzá a főpolgármester-helyettes. A színésznő útját és programjait a főváros idegenforgalmi irodája, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. szervezi majd.

Ikvai Szabó Imre a művésznőnek írott levelében megköszöni Charize Theronnak, hogy "már tévedésével is a magyar fővárost dicsérte, s reméljük, hogy egy budapesti hétvége után, valódi élményeikkel gazdagodva még inkább jó hírét kelti városunknak a világban."

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×