eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lemond a kormányfő, ha nem tudja megfékezni az aranyifjakat

Elege van Hun Sen kambodzsai kormányfőnek abból, hogy a gazdag családok csemetéi káoszt okoznak a főváros útjain, mert állandóan versenyeznek drága autóikkal és motorjaikkal.

Ezért utasította a rendőrséget, hogy tartóztassák le a szülőket, amikor elmennek kiváltani gyermekeiket a fogdából. Ha a szülők kormányzati tisztségviselők vagy katonatisztek, el fogják őket bocsátani. "Ha ez nem történik meg, én távozom" - fenyegetőzött Hun Sen.

Phnompenben egyre nagyobb a forgalom, ráadásul az utakon futó járművek minősége is gyorsan változik. Míg néhány éve az Egyesült Államokban és Dél-Koreában "levetett" ősrégi Toyotákkal és alig működő Daelim motorokkal lehetett csak találkozni, ma már lépten-nyomon hatalmas Hummerekbe és Mercedesekbe botlik az ember.

A luxusautók volánja mögött és a legmodernebb motorok nyergében pedig szinte kivétel nélkül tinédzsereket látni.

Õk a gyorsan fejlődő gazdaságot kihasználó újgazdagok csemetéi, akik hamar hírhedtekké váltak antiszociális viselkedésükről.

Késő délután lepik el az utakat, amelyeket összetévesztenek a versenypályával. Rengeteg súlyos baleset történik a fővárosban - a gazdag gyerekek pedig már az újságírókat is megfenyegették, nehogy be merjenek számolni ezekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×