eur:
389.2
usd:
362.29
bux:
68714.94
2024. május 8. szerda Mihály

Legalizálná az összes kábítószert a rendőrfőnök

Valamennyi kábítószer, így a heroin legalizálását javasolta egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében Észak-Wales rendőrfőnöke. Richard Brunstrom szerint ugyanis a rendőrség most olyan háborút vív a kábítószerek ellen, amelyet "nem lehet megnyerni".

Az észak-walesi rendőrfőnök szerint a jelenlegi rendszer "nem működik jól", hiszen "az illegális kábítószerek utánpótlása folyamatos, az árak pedig reálértékben évről-évre csökkennek". Ezért úgy véli jelentésében, hogy az 1971-es kábítószertörvény "nem érheti el a célját", ráadásul "immorális" is - ideje tehát módosítani.

Az új törvénynek szerinte legalizálni kellene a kábítószereket, de oly módon, hogy egyúttal szigorúan szabályozza is azokat.

A rendőrfőnök javaslatát kitörő örömmel fogadta a kábítószer-politika átalakításáért küzdő civil szervezet. Szerintük is az lenne a megoldás, ha feloldanák az átfogó tilalmat, és elsősorban a potenciálisan veszélyes szerekre koncentrálnának.

A parlamenti képviselők véleménye már nem ennyire egyértelmű; szerintük a kormányzat kábítószer-politikáját nem lehet fehéren-feketén kezelni, azt pedig egyenesen veszélyesnek nevezték, hogy legalizálják a heroint is.

Megkezdődött az aláírásgyűjtés is annak érdekében, hogy Gordon Brown leváltsa Richard Brunstromot, a petíciót eddig 3500-an látták el kézjegyükkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×