eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mit tegyünk a befeketedett parkolójeggyel?

Csökkenő figyelem, lassuló reflexek, befeketedő parkolójegyek - így érinti az autósokat a tartós hőség.

A hőségriasztást követően kérik a kétütemű és a dízeljárművek vezetőit, hogy a fővárosban ne használják autóikat. De aki mégis autóba ül, tudjon róla, hogy a nagy forróságban csökken a figyelem, lassul a reflex, ezért mielőtt elindulnak, szellőztessenek, gyakrabban ellenőrizzék a guminyomást, a hűtővizet, az akkumulátort.

A kocsiban mindig legyen innivaló, napszemüveg, és senki se vezessen túl gyorsan - így foglalta össze Rosta Mariann a Fővinform munkatársa, hogy mire figyeljenek az autósok a tartós kánikulában.

A komfortérzet növelése érdekében a szakértők klímaberendezés beszerelését vagy esetleg tetőablak kialakítását javasolják. Mohai Antal, az egyik klímabeszerelő cég vezetője elmondta: a technika beépítése 150 ezer forinttól 700 ezer forintig terjedhet. A beszerelés nagyjából egy napot vesz igénybe.

Tetőablak kialakítása nagyságrendileg 50 ezer forintba került.

Ha elfeketedik a parkolójegy

A négy keréken közlekedőket érinti az is, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. bejelentette: amennyiben a szélvédők mögött, a hőség miatt olvashatatlanná vált parkolójegyek alapján szabnak ki pótdíjat a társaság ellenőrei, az autósoknak a cég ügyfélszolgálatain kell tisztázniuk jegyük érvényességét. Így mentesülhetnek a pótdíjfizetés alól.

A jegyeket hőérzékeny papírra nyomtatták, de a társaság ügyfélszolgálatain UV lámpa alatt még a megfeketedett jegyekről is le tudják olvasni az információkat. A Centrum Parkoló Kft.-nél hasonló esetben szintén törlik a büntetést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×