eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új tantárgyak az iskolákban: adósságkezelés és klímaváltozás

Nem lehet elég korán kezdeni - úgy tűnik, a mondás igaz a gazdasági alapismeretek elsajátítására is. A brit iskolásoknak egy új tantárgyat vezetnek be, amellyel megtanulhatják, hogyan kezeljék pénzüket és adósságukat.

A gazdasági jólét és pénzügyi képesség nevű tantárgy a 11 és a 16 közötti brit iskolások órarendjébe épül be. Az óra célja, hogy a fiatalok az iskolából kikerülve elboldoguljanak a kamatlábakkal, a jelzáloghitelekkel és a pénzügyi befektetésekkel.

Nagy-Britanniában a lakosság eladósodása 1250 milliárd fontot tett ki a tavalyi év végén, és többen arra figyelmeztetnek, hogy a most iskolába járó generáció néhány év múlva még nagyobb eladósodással néz szembe.

Ed Balls, az iskolákkal és a családokkal foglalkozó brit miniszter szerint a gyerekeket fel kell készíteni, hogyan kezeljék pénzüket és szakmájukat egy versenyző és gyorsan változó környezetben.

"A pénz kritikus szerepet játszik az életünkben. Azt szeretném, ha a fiatalok minél korábban megtanulnák meg, hogyan takarítsanak meg a pénzükből" - tette hozzá a tárcavezető.

A tantervbe egy másik aktuális témával, a klímaváltozással foglalkozó óra is bekerül. A tantárgy során megtanítják a diákoknak, hogy felelősséggel tartoznak a Föld iránt, és hogy milyen előnyei vannak az újrahasznosítható termékeknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×