eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Szerintem én fogok meghalni"

Elképzelhetőnek tartja a Harry Pottert játszó Daniel Radcliffe, hogy a varázslóinas lesz az, aki meghal a sorozat utolsó, befejező részében. A könyvet július 21-étől árulják, a végkifejletet pedig hét pecsétes titokként őrzik.

Ahogy közeledik a Harry Potter és a halálos szentek című könyv bemutatója, úgy sokasodnak a találgatások arról, melyik főszereplő veszti életét a történet végén. Az írónő, J. K. Rowling már korábban elárulta, hogy a könyvnek szörnyű vége lesz: több szereplő, köztük az egyik főhős meghal. De azt, hogy ki lesz az áldozat, hétpecsétes titokként őrzik.

Rowling hosszú interjút adott a BBC-nek, amelyben figyelmeztette a rajongókat: meg fognak lepődni. Csak annyit árult el, hogy "aligha" fog több könyvet írni a varázslótanoncokról.

"Azt hiszem, én is meghalhatok az utolsó könyv végén. De ezt csak gondolom, biztosan nem tudok semmit" - nyilatkozta a Harry-t játszó Daniel Radcliffe.

Biztos Harry halálában Jim Dale is, aki az Egyesült Államokban kiadott hangos könyvben alakította a varázslóinast. Õ már 2005 decemberében úgy vélekedett: Rowling olyan régóta "él együtt Harry-vel, hogy meg akarja ölni".

A sorozat első hat kötetét 65 nyelvre fordították le, és 325 millió példányban kelt el világszerte. Eddig az első öt részt filmesítették meg, ezek 1,7 milliárd fontot hoztak eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×