INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

Jár a kártérítés Tasnádi Péternek

Infostart

Jár kártalanítás Tasnádi Péternek - mondta az InfoRádióban a Pest megyei ügyészség vezetője. A bíróság ugyanis még múlt héten döntött arról, hogy az üzletember elmeállapota miatt a két évvel csökkentik a letöltött négy és fél éves börtönbüntetését. A döntés ellen az ügyészség nem nyújtott be fellebbezést ezért az jogerőre emelkedett - tette hozzá Birtalan Örkény.

A pest megyei főügyészség megvizsgálta a bíróság határozatát, és úgy döntött, hogy nincs lehetőség fellebbezés benyújtására - mondta az InfoRádónak Birtalan Örkény.

Az ügyészség szóvivője emlékeztetett arra, hogy mivel Tasnádi Péter nem ebben az ügyben van előzetes letartóztatásban, ezért szabadlábra helyezéséről, illetve az előzetes letartóztatás fenntartásáról a fővárosi bíróság hivatott dönteni.

A büntetőeljárási szabályok lehetőséget adnak Tasnádinak arra, hogy kártérítést kérjen az első fokon eljáró bíróságtól. A kártérítés maximális összege nincsen megszabva, a polgári bíróság belátástól függ, mennyit ítél meg - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018