eur:
393.19
usd:
367.91
bux:
66158.65
2024. április 24. szerda György

"Ez volt minden idők legnagyobb zenei eseménye"

A szervezők szerint minden idők legnagyobb zenei eseménye volt a klímaváltozás ellen meghirdetett Live Earth elnevezésű koncert-sorozat. Az utolsó fellépéseket az egyesült államokbeli New Jersey-ben, valamint Brazíliában, Rio de Janeiróban rendezték.

Az amerikai New Jersey állambeli East Rutherfordban és a Rio de Janeirói Copacabana strandon tartott koncertekkel véget ért közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban a klímaváltozás ellen meghirdetett Live Earth világkoncert-sorozat.

A 24 órás esemény-sorozatot, amelynek fő támogatója a globális felmelegedést a nemzetközi politika figyelmébe ajánló Al Gore egykori amerikai alelnök volt, szombaton reggel kezdték el Sydney-ben. Előadások voltak Tokióban, Kiotóban, Sanghajban, Hamburgban, Londonban, Johannesburgban, valamint az Antarktiszon is, ahol sarkkutatók álltak össze alkalmi zenekarrá.

A New York közelében lévő Giants baseball-stadionban olyan csillagok léptek fel, mint Roger Waters, Alicia Keys, a Bon Jovi és a The Police, amely a közelmúltban állt újra össze több mint 20 évi szünet után.

A koncert záróakkordja a Sting vezette együttes híres dala, a Message In A Bottle volt, amelyet együtt adtak elő John Mayer amerikai blues-gitárossal és Kanye West rapperrel.

A koncert végén Gore is felment a színpadra. "Gyűjtsétek össze mindezt az energiát szívetekben és segítsetek megoldali a klímaválságot" - mondta A kellemetlen igazság című környezetvédő filmért Oscar-díjjal kitüntetett amerikai politikus.

Több százezren énekeltek és táncoltak Rio de Janeiróban a Copacabanán a Live Earth egyetlen ingyenes koncertjén, és a rendezvény egybeesett annak ünneplésével, hogy a világ új hét csodája közé választották a brazil nagyváros fölé magasodó Megváltó Krisztus-szobrot.

A riói koncert, amelyet a helyi hatóságok először nem akartak biztonsági okokra hivatkozva engedélyezni, végül rendbontás nélkül zajlott le. Itt a helyi hírességek mellett a legnagyobb sztár Lenny Kravitz, Macy Gray amerikai soul-énekesnő és Pharrel Williams rapper voltak.

A szervezők szerint ez volt minden idők legnagyobb zenei eseménye, amely még a 2005-ben rendezett, a világ szegényeinek javára rendezett Live 8-et is túltett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×