eur:
388.91
usd:
361.9
bux:
67952.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jó hír a leszokni akaróknak: itt az e-cigaretta

Úgy néz ki, mint a cigaretta, olyan az íze, mint a cigarettának - de nem ártalmas az egészségre. A kínaiak találták fel az "elektromos cigarettát", amelytől azt remélik, hogy nem csupán jó üzlet lesz, de segít leszoktatni a dohányosokat.

Az "e-cigi" elemmel működő, cigaretta formájú szerkezet, amelyen keresztül nikotint lehet belélegezni. "Olyan az íze és a formája, mint a cigarettának, még füstöl is. Tehát bizonyos szempontból olyan, mintha dohányozna az ember, mégis más" - mondta az e-cigarettát 2003-ban kifejlesztő pekingi cég elnöke, Scott Fraser.

Az e-cigi egyelőre Kínában, Izraelben, Törökországban és néhány európai országban kapható. Kínában 1600 jüanba (38 ezer forintba) kerül. Ezzel a szerkezettel szállt be a Golden Dragon a versenybe, amelyet a gyógyszergyártók rágógumival, nikotintapasszal és inhalátorokkal folytatnak a dohányzásról leszokni akarók pénzéért.

A jelek szerint a kínaiak próbálkozása nem sikertelen: tavaly megduplázódott az e-cigi eladása, és elérte a 286,1 millió hongkongi dollárt (6,7 milliárd forintot).

Kínában 400 millió dohányos van, akik közül becslések szerint minden tizedik szeretne leszokni.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×