eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pixabay

Hazahozták a férfit, aki magyar és külföldi rendvédelmi szerveket is gyilkosságokkal fenyegetett

Németországból szállították Budapestre a rendőrök azt a magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rendvédelmi szervezetnek küldött fenyegető üzenetet, illetve egy celebet is zaklatott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya folytat eljárást egy 43 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint 2023. január 29-én több magyar rendvédelmi szervnek küldött e-mailt, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, amennyiben családját nem telepítik külföldre - írja közleményében a rendőrség.

A Németországban élő magyar állampolgár 2023 első félévében közösségi oldalán keresztül egy ismert magyar fotómodellnek is számos életveszélyes fenyegetést tartalmazó, illetve trágár üzenetet küldött.

A budapesti nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a KR Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével megállapították, hogy Németországban él. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) közreműködésével az is kiderült, hogy a férfi külföldön is követett el hasonló bűncselekményeket, azonban bejelentett lakcímén nem találták a helyi hatóságok. H. Csaba ellen ezért belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, melynek eredményeként 2024. április 4-én a német rendőrök elfogták.

A férfit a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett és zaklatás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A férfi repülőtéri őrizetbe vételéről videót is közölt a rendőrség:

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×