eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Computer code on a screen with a skull representing a computer virus / malware attack.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Azt hitte, hogy nyert, valójában mindent elveszített

Az áldozat jóhiszeműen elhitte, hogy kisorsolták egy nyereményjátékban, ám mindez arra ment ki, hogy megcsapolják a bankszámláját.

Egy csornai asszony április 10-én kapott egy telefonhívást egy ismeretlen nőtől, aki arról tájékoztatta, hogy kisorsolták a nevét egy nyereményjátékon - írja beszámolójában a rendőrség.

A telefonáló közölte, ahhoz, hogy jutalmát átvehesse, egy Rescue nevű alkalmazást kell letöltenie a számítógépére, majd belépni a netbankjába. Ennek a későbbi sértett eleget is tett, majd

az ismeretlentől kapott kódokat megadva a csalók mintegy 7 540 000 forintot emeltek le a bankszámlájáról.

A nyomozók eljárást indítottak információs rendszer felhasználásával elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×