eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

A biztonsági őr megnézte a személyit, majd ütött

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki biztonsági őrként bántalmazott és hanyatt lökött egy, a szórakozóhelyre betérni kívánó vendéget.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a biztonsági őr 2021. szeptember 4-én éjjel egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, ahol feladata volt az érkező vendégek beengedése is.

A belépésre várakozó sorba beállt a sértett férfi a barátaival és előkészítette okmányait, amiket a belépéskor a biztonsági őrnek ellenőriznie kellett. Az őr, amikor megtekintette a társaságban elől álló sértett iratait, közölte vele, hogy nem fogja beengedni és lökdösni kezdte. A sértett a karjait széttárva, jelezte, hogy nem érti a vádlott viselkedését.

Ezt követően a sértett és társasága azt kezdte kérdezgetni a vádlottól, miért nem engedi be a sértettet, mire az őr a sértettre támadt, nagyobb erővel kezdte lökdösni, átkarolva eltolta, illetve a már védekező vendéget meg is ütötte.

Az ütéstől megtántorodott férfit a vádlott ismét mellkason lökte, amely hatására a sértett hanyatt esett és feje hátsó részét a járdába ütve elvesztette az eszméletét.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről, míg az eszméletlen sértettet a szórakozóhely szerződött mentőápolója elsősegélyben részesítette a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Az ügyészségi közlemény szerint az elszenvedett ütés és fejének földhöz csapódása következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, de az azonnal megkapott orvosi ellátásnak is köszönhetően végül nem került életveszélyes állapotba.

A Fővárosi Főügyészség a 23 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására és biztonsági őri foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratában – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×