eur:
390.65
usd:
365.1
bux:
68179.86
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

Saját iskolatársainak terítette a manórudakat egy győri fiatal – videó

Saját iskolatársainak is árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, így egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat az a győri középiskolás, akit a napokban fogtak el a nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozók a Bevetési Igazgatóság segítségével.

A Nemzeti Adó- és Vámihvatal tájékoztatása szerint munkatársaik felderítőmunkával jutottak el egy tizennyolcadik életévét nem sokkal az elfogása előtt betöltő középiskolás fiatalhoz, aki Győrben a saját iskolatársainak is huzamosabb ideje árulta a budapesti ismerősétől beszerzett manórudakat.

A Bevetési Igazgatóság járőrei az elkövetőt budapesti árubeszerző útjáról hazafelé tartóztatták fel, majd a helyszínen a nyomozókkal közösen átkutatták az autóját. A pénzügyőrök a díler kocsijának gyári üregeibe rejtve különféle zárjegy nélküli jövedékiadó-köteles termékeket: Elf Barokat és cigarettát találtak.

A fiatal győri üzér elfogásával párhuzamosan a pénzügyi nyomozók az őt „áruval” ellátó budapesti „elosztó” lakásán is kutatást tartottak, ahol több mint ezer darab, ismeretlen eredetű, adózatlan Elf Bart és 2600 szál cigarettát is találtak. A pénzügyőrök a jogsértő jövedéki termékeken túl 11 millió forint és 2500 euró – feltehetően bűnös tevékenységből származó – készpénzt is lefoglaltak.

Az említett zárjegy nélküli, adózatlan jövedéki termékek birtoklása is jogszabályba ütközik, az azzal való kereskedelem pedig bűncselekmény – hívja fel a figyelmet a NAV, hozzátéve, hogy a kérdéses, azonosítatlan származású és hatóanyagú Elf Barok, manórudak fogyasztása az emberi egészségre fokozottan veszélyes, akár több száz „slukkos” kialakításuk miatt a hagyományos cigarettához képest jóval addiktívabbak, könnyebben kialakulhat a rászokás. A manórudak okozta függőség miatt – a veszélyeztetett fiatalok védelmében – a NAV nyomozó hatósága a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a hasonló bűncselekmények felderítésére.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×