eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla
Facebook/Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal
Nyitókép: Facebook/Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Nem akármilyen járművel csaptak le a rendőrök Kecskeméten – fotók

Egy hétvégi akcióról adtak ki beszámolót.

Szombat este egy kecskeméti illegális gyorsulási verseny résztvevőit - ahogy ők fogalmaztak, "boyracereket, kecskeméti Schumachereket" - lepték meg a rendőrök és a közlekedési hatóság szakemberei.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint a városi lakosság nyugalmát évről-évre megzavarják a nyári időszakban megjelenő, többségében engedély nélkül átalakított járművekkel történő éjszakai, illegális gyorsulási versenyek. Az érintett járművek a korábbi években elsősorban a kiskörúton, egy belvárosi parkolóban gyülekeztek, majd fokozatosan tértek át egy nagy bevásárlóközpont parkolójába.

Amellett, hogy a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, ami különösen zavaró a környéken élők számára - tették hozzá.

A hétvégi akcióban a közlekedési hatóság a mobil műszaki vizsgálóállomását is a helyszínre telepítette, amely segítségével fékhatás műszeres mérésére, valamint a futómű állapotának aktív vizsgálatára is sor került a járművek szemrevételezéssel történő általános műszaki állapotának ellenőrzése mellett.

A részletes ellenőrzés által érintett 6 járműből kiugróan nagy arányban, 5 személygépjármű esetében tártak fel hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást. Az ellenőrzés eredményeként arra kötelezték az érintett járművek üzembentartóit, hogy a hatóság kijelölt vizsgálóállomására műszaki vizsgálatra vigyék be a kocsikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×