INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

budapest

albérlet

adósság

Évek óta nem hajlandó kiköltözni a lakásból egy milliókkal tartozó albérlő

Évek óta nem hajlandó kiköltözni a lakásból egy milliókkal tartozó albérlő

Infostart

Sem bérleti díjat, sem a közüzemi díjakat nem fizetett, amiért a lakás tulajdonosát tették felelőssé.

Fizetés helyett feljelentéssel fenyegetőzött egy budapesti albérlő, mondván, ha áram nélkül marad, akkor kiskorú gyermekei, várandós felesége is veszélyeztetve lesz. Kijelentette: felsorakoztatja az ismerőseit, s ha kell, erőszakkal is bent maradnak a lakásban – írja a Blikk.

A portál azt írja, a bérbeadó budapesti tanár-mérnök házaspárnak három éve nincs jövedelme, ráadásul az ELMŰ rajtuk akarja behajtani azt a 2,5 millió forintos tartozást, amit a bérlők halmoztak fel.

A lakás tulajdonosa mostanra elérte, hogy az ELMŰ leszerelje le albérlői lakásának villanyóráját, ezzel elérve a lakók kiköltözését. Ez azonban a lap beszámolója szerint nem sikerült, mert bár rendőr is érkezett, a szerelők szerint

forró pörkölttel öntötték le őket, majd cserepes virágokkal dobálóztak.

A szerelők végül nem végezték el a munkát, és a rendőrség sem avatkozott bele a jogszerűtlenül a lakásunkban tartózkodók eltávolításába.

A bérbeadók által fogadott magánnyomozó végül meggyőzte a fizetésképtelen bérlőt, hogy közjegyző előtt is aláírjon egy új bérleti szerződést, kiköltözési záradékkal. A férfinak négy gyermeke van, várják az ötödiket, és a jelenlegi jogszabály szerint amúgy sem lehetne őket kilakoltatni. A magánnyomozó szerint azonban a lakásban "embertelen állapotok uralkodnak".

A záradék birtokában a tulajdonos most már felmondhatja a szerződést, és az adósságot felhalmozó lakónak márciusra el kell hagynia a lakást. A magánnyomozó szerint a tulajdonos az elmaradt bérleti díjat soha nem látja majd, ráadásul a lakás felújítása is milliókat emészthet fel.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018