eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Személyvonat közlekedik az Ebes és Debrecen közötti felújított vasútvonalon az ünnepélyes átadó napján Debrecen közelében 2020. október 16-án. Környezetkímélő és biztonságos közlekedés jött létre a 15 milliárd forintos beruházás keretében felújított, Ebes és Debrecen közötti vasútvonal teljes átépítésével.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Fegyveres rablás történt egy Debrecen felé tartó vonaton

Három férfit vádolnak a bűntettel, egyikük késsel és kalapáccsal követelt pénzt az utasoktól a vonatfülkében.

Az ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat három fiatal férfival szemben, akik egy vonatfülkében támadtak rá az utasokra – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vád szerint a három férfi 2022. január 20-án délelőtt egy Debrecenbe tartó személyvonaton utazott együtt. A kabai vasútállomáson felszállt két fiatal férfi, és az egyik fülkében leültek. Miután a vonat elindult, a fiatalabb elkövető belépett a fülkébe, és 200 forintot kért vonatjegyre. A két utas azt válaszolta, hogy nincs náluk pénz, mire a vádlott agresszív lett. Elmondta, hogy nemrég szabadult a börtönből és mivel nem jutott hozzá a kábítószeréhez, ha nem adnak pénzt, ideges lesz és bántalmazni fogja őket.

A sértettek nagyon megijedtek a férfi fenyegetésétől. Egyikük adott neki 200 forintot, de a fülke előtti folyosóról belépett hozzájuk az idősebb és a fiatalkorú férfi. Bereteszelték az ajtót, majd egyikük leült az ajtó melletti ülésre, míg társai tovább fenyegették az utasokat: egyikük elővett egy tapétavágó kést és egy fém kalapácsot, és leszúrással fenyegetőzött.

Az utasok emiatt további négyezer forintot adtak az elkövetőknek, akik hangosan arról kezdtek beszélgetni, miként szerezhetnék meg a sértettek laptopját és cipőit.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közben a személyvonat a Hajdúszoboszlóra érkezett, ahol az utasok engedélyt kértek a leszállásra. Az elkövetők a vasúti kocsi ajtajáig kísérték a két férfit, akik sietve leszálltak, a vádlottak pedig tovább utaztak a vonaton.

A bűncselekmény során senki nem sérült meg, az idősebb utas által adott 4200 forint nem térült meg.

A nyomozás során a két felnőttkorú vádlott beismerte tettét. A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezett, csoportosan elkövetett rablás és annak kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiatalkorúnak javítóintézeti nevelést, és a kés és a kalapács elkobzását indítványozta az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×