eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Frontálisan szállt bele a rendőrökbe a miskolci ámokfutó – képek, videó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon.

A vádirat szerint a 21 éves férfit 2022 márciusában Miskolcon, a közúti ellenőrzést végző rendőrök meg akarták állítani, aki miután ezt észlelte, kivonta magát a rendőri intézkedés alól, és sebességét fokozva, több közlekedési szabályt is megszegve menekülni kezdett.

Az intézkedő rendőrök egyike felismerte a gépkocsiban azt a járművet, amit egy hónappal korábban megállásra intett, de a sofőr akkor kikerülve a hivatalos személyt, elhajtott a helyszínről – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott – érvényes vezetői engedély nélkül – a megengedett 50 helyett, hozzávetőleg 120 km/h sebességgel közlekedett a lengyel forgalmi rendszámú személygépkocsival, amivel az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautónak – a záróvonalat átlépve – frontálisan nekiütközött.

Ezután a férfi a járműből kiszállva – segítségnyújtás nélkül – az út menti füves területre futott.

A baleset következtében a szolgálati autóban utazó két rendőr és az elkövető egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje nyolc év börtönbüntetésre és hat évig tartó közúti járművezetéstől eltiltásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×