eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Fotó: rendőrségi videó

Láncfűrész láncával verték agyon az ivótársukat, a bíróság súlyos büntetést szabott ki rájuk

Életfogytiglani börtönt kapott az a két férfi, akik két éve egy komáromi lakásban kegyetlenül végeztek az egyik ismerősükkel, aztán napokig magára hagyták a holttestét.

A három férfi 2020 nyarán még együtt iszogatott egy egy komáromi ház földszintjén. Egyikőjük elfáradt, elment aludni, de megkérte a másikat, hogy halkítsák le a zenét. A kérés pont az ellenkezőjét váltotta ki a maradó férfiból, egy szögvassal hadonászni kezdett és azt ordibálta: "Most gyere le, gyere le, átszúrlak, ha hozzám mersz nyúlni!".

Sokáig nem emberkedhetett, mert a harmadik férfitől kapott két nagy pofont. Kisvártatva lejött az emeletről az amúgy aludni indult ivótárs, mert a szögvasas férfi továbbra is ordibált.

Pontosan nem tudni, hogy mi történt, de a két erősebb fickó bevadult és agyba-főbe verte az akkor már bocsánatért esdeklő harmadikat. A lényeg, hogy huzamosan bántalmazták, kihúzták az utcára, majd mivel elkezdett esni az eső, onnan visszarángatták a házba.

Itt még

egy láncfűrész láncával is ütlegelték,

majd betakarva magára hagyták. A szerencsétlen ember az éjszaka belehalt a sérüléseibe.

A bíróság bűnösnek mondta ki a támadókat, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre a közügyektől is eltiltotta őket.

A két férfi legkorábban 25 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész ugyanis 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, a két férfi és védőik fellebbeztek ellene a Tatabányai Törvényszék közleménye alapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×