INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

autószalon

sikkasztás

vádemelés

Concept for car insurance and financial.

Két tucat eladott autó árát nyúlta le a szalon értékesítője

Infostart

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki százmilliókat sikkasztott.

A vádirat szerint a vádlott, egy 27 éves férfi értékesítőként dolgozott egy gépjárműkereskedő cégnél. Munkaköréből kifolyólag joga volt a gépkocsikat átadni a vevőknek és tőlük a vételárat készpénzben átvenni, amelyet azonban köteles lett volna a házipénztárba vagy a cég bankszámlájára befizetni.

A férfi 2019 áprilisa és 2020 januárja között

úgy értékesített 24 járművet, hogy azok – összesen több mint 223 millió forintos – vételárát elsikkasztotta,

megkárosítva így az értékesítő céget. A személygépkocsikat az esetek többségében átírták a jóhiszemű vásárlók nevére, de az átvett összegeket nem fizette be munkáltatójának, hanem azokból saját magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat, valamint eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A vádnak tárgya még egy eset, amikor a vádlott 8 millió forint vételárat úgy vett át egy gépkocsiért, hogy azt ígérte, hogy az ügyintézési határidő miatt 1 hét múlva jelentkezik, de

a vételárat ekkor is magára költötte, a gépkocsit pedig nem adta át.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfival szemben különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cég kártérítési igényét is bírálja el érdemben az elkövetési érték erejéig, valamint kötelezze a vádlottat a 7,5 millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére is – zárul a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018