eur:
396.42
usd:
369.71
bux:
70516.66
2024. június 25. kedd Vilmos
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Halálba torkollott a kegyetlen tréfa

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük helybenhagyását indítványozta azon társaság tagjainak, akik szigetelőszalaggal székhez kötözték a férfit, aki ennek következtében meghalt.

Az ítélet szerint a nő egy Fejér megyei kocsmában pultosként dolgozott. Társai, három férfi és a sértett is törzsvendégek voltak ott. A társaság 2019 nyarától a kocsmában az ittas sértettet több alkalommal megszégyenítette, megalázta, amiről a nő fényképeket, videófelvételeket készített, amit ismerőseinek is továbbított – olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

2019. november 28-án ismételten leitatták a sértettet azért, hogy újra gúnyt tudjanak űzni vele. A férfi a kocsma teraszán egy széken elaludt. Ekkor a társaság egyik tagja ráborított egy másik széket, és a két széket több tekercs szigetelőszalaggal társaival együtt áttekerte. A társaság tagjai a székek közé, illetve a székhez kötözött sértettről fényképeket, videófelvételt készítettek, azt több személynek elküldték, majd távoztak a helyszínről.

A férfi az éjszaka folyamán magához tért, de a rögzítésekből nem tudott kiszabadulni, a kihűlés miatt hajnalban meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék a nőt és két társát mint társtetteseket, negyedik társukat mint bűnsegédet aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év 6 hónap, 15 év 6 hónap, 14 év, valamint 12 év fegyházbüntetésre és valamennyiüket 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, a minősítés megváltoztatása, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetések szükségesek. A komoly tárgyi súlyú, többszörösen minősülő élet elleni bűncselekmény elkövetőivel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×