eur:
392.76
usd:
366.11
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Metal police handcuffs isolated on black background, copy space, 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Megölhette nevelt lányát, hallani sem akar a nyomozásról

A diósjenői horror mögött egy messzire nyúló családi konfliktus képe rajzolódik ki.

Nem működik együtt a rendőrséggel az a 47 éves diósjenői férfi, akit nevelt lánya megölésével gyanúsítanak; a letartóztatásban lévő férfi a 2009 márciusában történt gyilkosság után elásta a 19 éves lány holttestét; a lány 14 éves testvérét továbbra is eltűntként keresik - az ügy részleteit kedden ismertették Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Kalmár Zsolt ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a testvérpár három testvérükkel, édesanyjukkal és nevelőapjukkal 2004 nyarától 2009 nyaráig élt egy háztartásban Diósjenőn, amikor a kiskorú gyerekeket a gyámhatóság védelembe vette és gyermekotthonokba kerültek, ahonnan többször hazaszöktek.

Az adatok szerint a férfi 2009 márciusában, közös lakásukban családi vitát, hangos szóváltást követően bántalmazta a lányt, aki a helyszínen meghalt. Ezt követően, hogy a felelősségrevonást elkerülje, a holttestet elásta.

A múlt csütörtökön elfogott férfi letartóztatásáról vasárnap döntött a bíróság. Ellene szexuális bűncselekmény miatt vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen.

Juhász Viktor alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője közölte, a további nyomozást szakértők bevonásával folytatják, hogy megtudják a lányok eltűnésének, a sérelmükre elkövetett bűncselekmények körülményeit, és megállapítsák a másik lány hollétét.

Kalmár Zsolt közölte: a kiemelt médiaérdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy tájékoztatják a nyilvánosságot azokról az adatokról, amelyek nem befolyásolják a későbbi felderítést és bizonyítást, illetve azért, mert a sajtóban a napokban több, tényként közölt információ nem volt helytálló.

Beszámolt arról, hogy a büntetőeljárást 2021 őszén indították az ügyben. Előtte, egy gyermekotthonból származó bejelentés alapján 2009 elején körözési eljárás indult az akkor 14 és 19 éves lányok tartózkodási helyének megállapítására.

2015-ben a főkapitányság vette át az eljárást a rétsági városi kapitányságtól, mert arra lehetett következtetni, hogy a testvérpár bűncselekmény áldozatává válhatott.

A főkapitány-helyettes elmondta azt is, hogy az elmúlt években Petőfi Attila országos főkapitányi biztossal, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóság kiemelt életellenes ügyek koordinátorával, valamint a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ körözési szakirányító főosztályának munkatársaival dolgoztak.

Kalmár Zsolt úgy fogalmazott: minden információt leellenőriztek, és "minden információt elvittek a végéig", ami azt eredményezte, hogy 2021 őszére tudták megállapítani a bűncselekmény gyanúját az eltűnésekkel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×