eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Bottal és feszítővassal verték meg, amiért egyikük feleségével csevegett

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 25 és egy 26 éves Nógrád megyei testvérpár ellen.

A vád szerint a férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a sértetett, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket – olvasható a Nógdárd Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

2020. november 8-án a férj és a testvére – és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik – bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve mentek a sértett lakóházához. A támadók kiabálására a 24 éves férfi kiment az udvarra, innen próbált beszélni velük, a szóváltás után azonban a társaság kirángatta az udvarról, a földre rántották, és a náluk lévő eszközökkel testszerte ütlegelték. A sértett segítségére sietett a közelben tartózkodó édesanyja és nagybátyja is, akiket a támadók szintén bántalmaztak. Az anyát a lábánál fogva a földön húzták, miközben ütlegelték, a rokon férfi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta támadója kezéből a botot. A két fivér és társaik cselekményüket követően távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérüléseket elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – olvasható.

Az ügyészség a férfiakkal szemben a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása és az eljárás során felmerült 101 380 forint bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×