INFORÁDIÓ
2022. augusztus 8. hétfő
László

szerelemféltés

bántalmazás

féltékenység

vádemelés

bosszú

Bottal és feszítővassal verték meg, amiért egyikük feleségével csevegett

Bottal és feszítővassal verték meg, amiért egyikük feleségével csevegett

Infostart

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 25 és egy 26 éves Nógrád megyei testvérpár ellen.

A vád szerint a férj egy internetes csevegő alkalmazáson keresztül kérte számon a sértetett, amiért az korábban üzeneteket küldött a feleségének, majd az egyre indulatosabb üzenetváltásuk során abban állapodtak meg, hogy személyesen rendezik a nő miatt kialakult nézeteltérésüket – olvasható a Nógdárd Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

2020. november 8-án a férj és a testvére – és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik – bottal, feszítővassal és vascsővel felfegyverkezve mentek a sértett lakóházához. A támadók kiabálására a 24 éves férfi kiment az udvarra, innen próbált beszélni velük, a szóváltás után azonban a társaság kirángatta az udvarról, a földre rántották, és a náluk lévő eszközökkel testszerte ütlegelték. A sértett segítségére sietett a közelben tartózkodó édesanyja és nagybátyja is, akiket a támadók szintén bántalmaztak. Az anyát a lábánál fogva a földön húzták, miközben ütlegelték, a rokon férfi azonban a rá mért ütések közben kicsavarta támadója kezéből a botot. A két fivér és társaik cselekményüket követően távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi és rokonai főként könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de figyelemmel a támadás módjára és eszközeire, a súlyosabb sérüléseket elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – olvasható.

Az ügyészség a férfiakkal szemben a csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása és az eljárás során felmerült 101 380 forint bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Nyitókép: ugyeszseg.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018