eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Meghalt a rettenetes "csehszlovák" sorozatgyilkos

Ondrej Rigót 1994-ben a legsúlyosabb kiszabható büntetéssel sújtotta a bíróság.

Meghalt 66 éves korában Ondrej Rigo, Csehszlovákia, majd később Szlovákia leghírhedtebb sorozatgyilkosa a trencsényi börtönkórházban - jelentették be a szlovák hatóságok csütörtökön.

Monika Kacvinska, a szlovák büntetésvégrehajtás szóvivője elmondta, hogy Rigo halálának pontos okát boncolás fogja megállapítani.

Rigót 1994-ben a legsúlyosabb kiszabható büntetéssel sújtotta a bíróság; életfogytig tartó bönrtönbüntetésre ítélték, miután az 1990-es évek elején kilenc embert ölt meg Münchenben, Amszterdamban és Pozsonyban. Legidősebb áldozata egy 88 éves nő volt, akit egy idősotthonban ölt meg, a legfiatalabb pedig egy tizenéves fiú. Rigo a legtöbb esetben közösült is áldozatai holttestével. Rigónál skizoid és antiszociális személyiségzavart diagnosztizáltak.

Rigo soha nem ismerte be bűnösségét. Ő volt az első elítélt Szlovákia történetében, akinek a bűnösségét DNS-vizsgálat segítségével állapították meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×