eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nemzeti dohánybolt bejárata a Mol Mozaik utcai töltőállomásán 2013. augusztus 2-án. A dohánybolt ezen a napon nyílt meg a jövő héten kezdődő Sziget fesztivál helyszíne közelében.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Dohányboltban árulta a drogot

Nem kerülheti el a felelősségre vonást a 48 éves pesti férfi.

A Fővárosi Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja azt a 48 éves férfit, aki egy IX. kerületi dohányboltban árulta vevőkörének a drogot.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádlott 2021 januárjától az üzletben legálisan forgalmazott dohányáru és más termékek mellett kábítószert értékesített.

A férfi a kábítószert - jellemzően amfetamint - előre kiporciózva vitte magával a dohányboltba, majd grammonként 2500-3000 forintért adta a vevőinek.

Az ügyészség szerint a díler 2021 januárjától a 2021 júliusában történt elfogásáig legalább 52 gramm amfetamint értékesített a dohányboltba betérő vásárlóinak, amivel mintegy 150 ezer forintot keresett.

A nyomozók a vádlott IX. kerületi tartózkodási helyén több mint 200 gramm amfetamint találtak, amit lefoglaltak - tették hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a 48 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×