INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

idős nő

támadás

rablás

erőszakos bűncselekmények

Idős nőket szemelt ki áldozatul – videó

Idős nőket szemelt ki áldozatul – videó

Infostart

A vád szerint a férfi Budapest különböző kerületeiben sorozatjelleggel követett el erőszakos, vagyon elleni bűncselekményeket.

A 28 éves férfi a bűncselekményeket 2021. december és 2022. január között követte el, 4 sértett sérelmére – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint a férfi 2021. december 30-án a VIII. kerületben, a Blaha Lujza tér felé sétáló 69 éves nő mögé lépett és egy hirtelen mozdulattal a sértett mindkét füléből kitépte a csaknem 50 ezer forint értékű arany fülbevalóját, majd azzal futva elmenekült.

A vádlott 2022. január 8-án a IX. kerület, Közvágóhíd megállójánál az 1-es számú villamosról leszálló, majd az aluljáró felé induló 80 éves nő füléből tépte ki az arany fülbevalóját. A támadás során a sértett füle megsérült. A fülbevaló értéke mintegy 50 ezer forint volt.

Ezt követően, a vádlott 2022. január 20-án egy XIV. kerületi áruház parkolójában a bevásárlókocsiját toló 74 éves nőt támadott meg. A vád szerint a vádlott az idős hölgy mögé lépett, majd egyik kezével hátulról befogta a sértett száját, míg a másik kezével a sértett mindkét füléből kitépte az arany fülbevalóját. A vádlott ezután futva elmenekült, majd a VIII. kerület, Baross téri autóbusz megállójához ment, ahol a buszra felszálló, 68 éves nő mögé lépett és egy hirtelen mozdulattal a sértett mindkét füléből kipattintotta az arany fülbevalóját, majd lelépett a buszról és elfutott. Az elkövetési érték az első esetben mintegy 60 ezer, a második esetben 50 ezer forint.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 28 éves férfit, mint különös visszaesőt, rablás, valamint kifosztás bűntettével, továbbá lopás bűntettével, illetve vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A kerületi ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

Három támadásról felvétel készült, itt nézhetők meg.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018