eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kislánya is segített a csalók elfogásában a rendőrnek - videó

Dicséretet és jutalmat kapott Zselyke is és az édesapja is, akik videón számoltak be a kalandos esetről.

A BRFK Facebook-oldalán jelent meg egy videós beszámoló egy korábbi rendőri akcióról, amelynek során egy szabadnapos rendőr figyelt fel két nőre, akik egy idős nővel folytattak gyanús beszélgetést.

Sivadó János r. főtörzsőrmester, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja szabadnapján ment kislányáért az iskolába, amikor az utcán különös beszélgetés ütötte meg a fülét. Mikor a hang forrása felé fordult, rögtön megszólalt benne a különös vészcsengő, hogy valami nagyon nem stimmel a beszélgető társasággal. Pontosabban azzal a két nővel, akik egy idős asszonnyal társalogtak, és a szófoszlányok pénzről, felújításról és arról szóltak, hogy nincs a néni pénze biztonságban a bankban.

Zselykét épp akkor engedték ki az iskolából, apukája pedig rögtön mondta neki, hogy induljanak el gyorsan a három nő után, mert az idős nénitől lehet, hogy lopni akarnak. Zselyke lelkesen vállalta a feladatot, így ketten, apa és lánya elindultak a bűn nyomában.

Innen az út egy takarékszövetkezethez vezetett, majd a történet – részben a kislány ügyes időhúzásának hála – a csaló páros elfogásával végződött. A részleteket a videóban mondták el.

A zuglói nyomozók a párost kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezésük nyomán a bíróság letartóztatásba helyezte őket. A két nő bevallotta, hogy el akarták lopni az idős asszony pénzét, ám kísérletük a rendőr és a kislánya közbelépése miatt kudarcba fulladt.

A gyermeket és édesapját kiváló munkájukért és helytállásukért Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×