eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2021. augusztus 8. A Sugár Üzletközpont épülete a zuglói Örs vezér téren. Az 1980-es megnyitásakor ez volt az ország első olyan bevásárlóközpontja, ahol - a korszak nagyáruházainak szokásos belső kialakításától eltérően - az üzletek, szolgáltatóegységek egy központi fedett tér köré szerveződtek. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Idős nőt fosztottak volna ki az Örsön, egy arra járó rendőr akciózott

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízottnak tűnt fel, hogy két nő gyanúsan kísérget egy idős asszonyt az utcán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást két nővel szemben, akik a gyanú szerint 2022. április 1-én 14 óra körül a Budapest, Örs vezér téri bevásárlóközpontban szemeltek ki egy 85 éves idős asszonyt, akivel szóba elegyedtek.

A Police.hu beszámolója szerint a nőt azzal az indokkal szólították meg, hogy a bankszámláján lévő pénze nincs jó helyen a bankban, ezért jobb, ha leveszi. A tettesek a jóhiszeműséget színlelve elkísérték egy bankautomatához az idős asszonyt, aki levett 200 ezer forintot.

A gyanúsítottak „balszerencséjére”, éppen mellettük ment el a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli körzeti megbízottja, aki meghallotta a párbeszédet.

A zuglói rendőr folyamatosan szemmel tartotta a társaságot és értesítette kollégáit. Amikor az idős néni kijött a bankból a pénzzel, a két nő körbe állta, elterelték a figyelmét és többször belenyúltak a táskájába. Ekkor csaptak le a kiérkező rendőrök.

A feltételezett elkövetőket a nyomozók kifosztás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×