eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Tompán egy húsvágó bárd is előkerült a verekedésben

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfi ellen.

A vádirat szerint a sértett férfi 2021. május 29-én éjjel Tompán egy családi rendezvényről gyalogolt hazafelé ittas állapotban. Az egyik ház előtt szóváltásba került az udvaron lévő vádlottal és egy másik férfival. A sértett és a vádlott közelebbről nem ismerték egymást, köztük korábban nézeteltérés, haragos viszony nem volt – jegyzi meg közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Hozzáteszik: a vita hevében a vádlott behívta a sértettet az udvarukba, hogy verekedjenek meg. A sértett elfogadta a kihívást, majd a ház udvarán kölcsönösen ütlegelni kezdték egymást. A vádlott ennek során egyszer ököllel megütötte a sértett arcát.

A hangoskodásra kijöttek a házból a vádlott rokonai, a vádlott pedig eközben az udvaron magához vett egy húsvágó bárdot. A bárddal legalább négyszer lesújtott a sértett fejére, aki a kezeivel igyekezett védeni magát. A sértett az első ütéstől a földre esett, majd felállt, a vádlott ezután sújtott le még háromszor a sértett fejére. Mindezek után a vádlott elment a helyszínről.

A sértett a bántalmazás miatt a kezein és a bordái környékén szenvedett könnyebb sérüléseket, de a húsvágó bárddal mért ütések miatt 8 napon túl gyógyuló koponyatörése is keletkezett.

A sértett közvetetten életveszélyes sérülésként a koponyaüreget megnyitó törést is elszenvedhetett volna, ennek elmaradása nem a vádlotton múlt.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott a bűncselekményt egy felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért elítélése esetén ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×