INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

soroksári futónő

gyilkosság

tényleges életfogytiglan

fővárosi főügyészség

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit elvezetik a büntetőperét előkészítő ülésről a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.

Tényleges életfogytiglant kérnek a soroksári futónő gyilkosára

Infostart

A Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan életmódot folytató férfival szemben, aki még 2013. szeptember 25-én az esti órákban egy soroksári kerékpárúton futó nőre támadt, őt szexuálisan bántalmazta, majd kioltotta az életét és a sértett telefonját eltulajdonítva távozott a helyszínről.

A Fővárosi Törvényszék 2021. október 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak, valamint kifosztás bűntettében, amelyért őt – mint többszörös visszaesőt – fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztésből letöltött 35 év leteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás mellőzéséért, míg a vádlott és védője az emberölés és a szexuális erőszak bűntette vádja alóli felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a vádlottal szemben súlyosításul tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

A vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását – áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018