eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
A Magyarországra vezényelt 25 fős szlovákiai rendőri egység tagjai búcsúztatásuk után elindulnak Pozsonyból, a rendőrképző szakközépiskolából Magyarországra 2016. augusztus 1-jén. A rendőröket a szlovák kormány a magyar-szerb határra vezényli határvédelmi feladatok ellátására.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Átlépett a határon: Pozsonyig üldözték a munkában lévő embercsempészt a magyar rendőrök

Rajkánál figyelmen kívül hagyta a rendőrök jelzését. Az embercsempész ukrán, a bevándorlók török állampolgárok.

Pozsonyig üldöztek és ott tartóztattak fel egy illegális migránsokat szállító autót magyar rendőrök – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szlovák rendőrségi közlésre hivatkozva.

A pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint magyar kollégáik a reggeli órákban vették fel velük a kapcsolatot, hogy egy, a rajkai magyar-szlovák határ felé tartó Skoda Octaviát követnek, amely a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem állt meg. Az üldözött gépkocsi a Rajka-Oroszvár határátkelőnél lépte át a határt, majd felhajtott az autópályára és nagy sebességgel a Pozsonytól nyugatra lévő Malacka (Malacky) városka felé vette az irányt. Lamac városrésznél lehajtott az autópályáról, ahol is a magyar rendőröknek sikerült megállítaniuk.

A hírt a magyar rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Közleményükben azt írták, a rendőrök a reggeli órákban próbálták meg ellenőrizni a személygépkocsit az M15-ös autóúton, Rajkánál.

A járművezető azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel a határátkelő felé hajtott.

Az egyenruhások követni kezdték a gépkocsit, közben értesítették a szlovák rendőröket.

A Szlovákiába áthajtó autót végül a D2 autópályán, Pozsony külterületén a magyar rendőrök megállították. Az elsődleges információk alapján ukrán állampolgárságú sofőrjét, valamint török állampolgárságú utasait elfogták, akiket átadtak a szlovák hatóságnak.

A magyar rendőrségi közlemény arra is kitér, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×