eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: YouTube/ Magyarország Ügyészsége

Folytatólagos vallomásokat tett a terrortámadást tervező kecskeméti iszlamista fiatal

Az ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy 21 éves férfival szemben, terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Mint ismert, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség június 1-én végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A Fővárosi Főügyészség keddi tájékozatása szerint a megalapozott gyanú a nyomozás során – az ügyben lefoglalt elektronikus adatok folyamatos elemzése révén – tovább erősödött.

A letartóztatás elrendelése óta két alkalommal is sor került a gyanúsított folytatólagos kihallgatására, amelynek keretében – a beszerzett újabb adatok alapján – az ügyészek már bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak elé, ő pedig folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a nyomozás során igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított 2021. június 2. napján elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×