eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. szeptember 27-én a IX. kerületi Soroksári úton, ahol három férfi és három nő megtámadott egy 38 éves nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A verekedés közben egy lövés is eldördült.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újabb információk derültek ki, mi várhat a kecskeméti iszlamistára

A Magyar Iszlám Közösségben soha nem látták V. Kendét, aki ha bizonyíthatóan az Iszlám Állam kötelékeiben állt és készült valamire, 10 évet is kaphat.

Akár öngyilkos merényletre is hajlandó lehetett V. Kende, aki - egyelőre csak - sajtóinformációk szerint a Puskás Aréna egyik Eb-meccsén robbanthatott volna csőbombával, és a Balatonnál is tömegbe hajthatott volna autójával, ha a TEK komoly titkosszolgálati munkát követően nem kapcsolja le az Iszlám Állam kötelékei közé került 21 éves fiatalt, aki arab nevet használt a világhálón, és át is tért az iszlám hitre, noha korábban katolikus gimnáziumban érettségizett Kecskeméten.

A Magyar Nemzet most arról ír, példásan meg fogják büntetni V. Kendét.

A terrorcselekmény előkészülete alapesetben két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám

öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphat a vádlott, ha ezt terroristacsoport tagjaként kívánja megvalósítani.

Hajdu János altábornagy, a TEK főigazgatója korábban azt közölte: a gyanúsított beszerzett csőbombaalkatrészeket, vagyis az, amit Surdy Miklós korábbi büntetőbíró az InfoRádiónak nyilatkozva pedzegetett, miszerint bizonyíthatónak kell lennie, hogy egy folyamatba ágyazódnak az egyes cselekmények, valóban bizonyítható is lehet.

A Magyar Nemzet cikke arra is kitér, hogy a Magyar Iszlám Közösség imámja khutbát (a mohamedánok pénteki istentiszteletén tartott szónoklatot) mondott a magyar dzsihadista elfogásának hírére. A hitszónok kiemelte, „ha valaki nem ismeri a vallást, a Próféta tanításait kellő alapossággal, tudatlan, az könnyen beleeshet a szélsőségességnek és a túlzásnak a csapdájába. A vallás szerint az ártatlan emberi élet kioltása a legnagyobb bűn […] nincs súlyosabb bűn annál, mint amikor valaki elveszi egy embertársa életét jogtalanul. Az ilyen ember a magasságos Allah nevében bűnöző […] gyilkos, és semmi olyan nem létezik, ami ezt a tettet bármi módon igazolhatná […].”

V. Kendét egyébként ők soha nem látták, nem ismerik, szerintük fél éve lett muszlim. A hitszónok szerint azonban ennyi idő alatt nem lehet megtanulni a valódi iszlámot, és ezt

a tudatlanságot használják ki a szélsőségesek,

a vahabiták, a szalafisták, akikről pontosan tudni lehet, hogy kik és mit akarnak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×