INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

v. kende

iszlám állam

terrorista

A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. szeptember 27-én a IX. kerületi Soroksári úton, ahol három férfi és három nő megtámadott egy 38 éves nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A verekedés közben egy lövés is eldördült.

Újabb információk derültek ki, mi várhat a kecskeméti iszlamistára

Infostart

A Magyar Iszlám Közösségben soha nem látták V. Kendét, aki ha bizonyíthatóan az Iszlám Állam kötelékeiben állt és készült valamire, 10 évet is kaphat.

Akár öngyilkos merényletre is hajlandó lehetett V. Kende, aki - egyelőre csak - sajtóinformációk szerint a Puskás Aréna egyik Eb-meccsén robbanthatott volna csőbombával, és a Balatonnál is tömegbe hajthatott volna autójával, ha a TEK komoly titkosszolgálati munkát követően nem kapcsolja le az Iszlám Állam kötelékei közé került 21 éves fiatalt, aki arab nevet használt a világhálón, és át is tért az iszlám hitre, noha korábban katolikus gimnáziumban érettségizett Kecskeméten.

A Magyar Nemzet most arról ír, példásan meg fogják büntetni V. Kendét.

A terrorcselekmény előkészülete alapesetben két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám

öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphat a vádlott, ha ezt terroristacsoport tagjaként kívánja megvalósítani.

Hajdu János altábornagy, a TEK főigazgatója korábban azt közölte: a gyanúsított beszerzett csőbombaalkatrészeket, vagyis az, amit Surdy Miklós korábbi büntetőbíró az InfoRádiónak nyilatkozva pedzegetett, miszerint bizonyíthatónak kell lennie, hogy egy folyamatba ágyazódnak az egyes cselekmények, valóban bizonyítható is lehet.

A Magyar Nemzet cikke arra is kitér, hogy a Magyar Iszlám Közösség imámja khutbát (a mohamedánok pénteki istentiszteletén tartott szónoklatot) mondott a magyar dzsihadista elfogásának hírére. A hitszónok kiemelte, „ha valaki nem ismeri a vallást, a Próféta tanításait kellő alapossággal, tudatlan, az könnyen beleeshet a szélsőségességnek és a túlzásnak a csapdájába. A vallás szerint az ártatlan emberi élet kioltása a legnagyobb bűn […] nincs súlyosabb bűn annál, mint amikor valaki elveszi egy embertársa életét jogtalanul. Az ilyen ember a magasságos Allah nevében bűnöző […] gyilkos, és semmi olyan nem létezik, ami ezt a tettet bármi módon igazolhatná […].”

V. Kendét egyébként ők soha nem látták, nem ismerik, szerintük fél éve lett muszlim. A hitszónok szerint azonban ennyi idő alatt nem lehet megtanulni a valódi iszlámot, és ezt

a tudatlanságot használják ki a szélsőségesek,

a vahabiták, a szalafisták, akikről pontosan tudni lehet, hogy kik és mit akarnak.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018