eur:
394.92
usd:
363.4
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Gépkocsi fékét ellenőrzik egy tatabányai vizsgahelyen 2016. január 12-én. Idén januártól változott a műszaki vizsga rendje, kötelező lett az előminősítő vizsga. Azok a gépkocsik, amelyek ezen nem felelnek meg, nem is kerülhetnek a vizsgabiztosok elé.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Korrupt műszaki vizsgáztatók buktak le

Tetten érték őket a vesztegetési pénz átvételekor.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Aa műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró "polgári személyek" jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, az összeg gépjárművenként ötezer forint volt.

A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglalt le a hatóság, amely három bankszámlát és egy ingatlant is zárolt - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyeknek az őrizetét, őket gyanúsítottként hallgatta ki. Három ember esetében indítványoztak letartóztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×