INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

eger

ittas járművezetés

orvos

felfüggesztett börtönbüntetés

Holt részegen, jogosítvány nélkül kapták el az egri doktornőt

Holt részegen, jogosítvány nélkül kapták el az egri doktornőt

Infostart

A nő nem először került összeütközésbe a törvénnyel amiatt, hogy ittasan ült a volán mögé.

Az egri orvosnőt tavaly szeptember 6-án a 33-as számú főúton a Tisza-híd közelében állítottak meg a rendőrök, s kiderült, úgy autózott, hogy igen súlyos fokban volt ittas. A vérében reggel csaknem három és fél gramm/liter arányú véralkohol-koncentráció volt – írja a heol.hu.

Az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság jelei jól észlehetők voltak, ezért a rendőrök szerették volna elvenni a járművezetői engedélyét, ám nem tehették, mert az asszony nem rendelkezett jogosítvánnyal: ittas vezetés miatt eltiltották a járművezetéstől.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg, s indítványozta, a bíróság szabjon ki rá próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, s tiltsa el a járművezetéstől. A Füzesabonyi Járásbíróság egy esztendei, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a vádlottat, akit mellékbüntetésül öt évre eltiltott a közúti járművezetéstől. A bíróság figyelemmel volt arra, hogy a terheltet a vele szemben korábban kiszabott 200 ezer forint pénzbüntetés és a három év járművezetéstől eltiltás sem tartotta vissza attól, hogy ismét súlyos fokban ittas állapotban vezesse közúton az autóját, veszélyeztetve ezzel a saját és mások testi épségét is.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018