eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: police.hu

Holt részegen, jogosítvány nélkül kapták el az egri doktornőt

A nő nem először került összeütközésbe a törvénnyel amiatt, hogy ittasan ült a volán mögé.

Az egri orvosnőt tavaly szeptember 6-án a 33-as számú főúton a Tisza-híd közelében állítottak meg a rendőrök, s kiderült, úgy autózott, hogy igen súlyos fokban volt ittas. A vérében reggel csaknem három és fél gramm/liter arányú véralkohol-koncentráció volt – írja a heol.hu.

Az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság jelei jól észlehetők voltak, ezért a rendőrök szerették volna elvenni a járművezetői engedélyét, ám nem tehették, mert az asszony nem rendelkezett jogosítvánnyal: ittas vezetés miatt eltiltották a járművezetéstől.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg, s indítványozta, a bíróság szabjon ki rá próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, s tiltsa el a járművezetéstől. A Füzesabonyi Járásbíróság egy esztendei, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a vádlottat, akit mellékbüntetésül öt évre eltiltott a közúti járművezetéstől. A bíróság figyelemmel volt arra, hogy a terheltet a vele szemben korábban kiszabott 200 ezer forint pénzbüntetés és a három év járművezetéstől eltiltás sem tartotta vissza attól, hogy ismét súlyos fokban ittas állapotban vezesse közúton az autóját, veszélyeztetve ezzel a saját és mások testi épségét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×