eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Autólopási ügybe keveredett Tasnádi Péter, Ferihegyen vették őrizetbe - videó

Orgazdaság miatt elfogott két embert a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az InfoRádió úgy értesült, hogy az egyik meggyanúsított férfi Tasnádi Péter, akit tavaly ősszel helyeztek szabadlábra.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján tegnap elfogott és gyanúsítottként hallgatott ki egy budapesti üzletembert és bűntársát. Még február 1-jén éjjel egy III. kerületi parkolóból eltulajdonítottak egy jelentős értékű gépjárművet.

A két gyanúsított tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, valamint arról is, hogy a gépkocsit egy férfi keresi. Ismeretlen módon megszerezték az eltulajdonított autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért – 3.500.000 forintért – cserébe azt átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi az eltulajdonított gépkocsiért 500.000 forintot fizet.

Február 19-én a gyanúsítottak a más által eltulajdonított, azonban általuk anyagi haszonszerzés végett megszerzett autót a megbeszélt helyen átadták a férfinak, aki az autóért cserébe az átadás helyszínén 250.000 forintot fizetett - tudta meg az InfoRádió Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől.

A nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak közreműködésével az egyik gyanúsítottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el. Az elfogásról készült videó itt nézhető meg. A Budapesti Nyomozó Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatásuk elrendelését.

A szóvivő arra kérdésre, hogy az orgazdaság miatt miért a nyomozó ügyészség jár el, azt felelte, olyan adatok merültek fel, amelyek megalapozzák a nyomozó ügyészség hatáskörét, de erről a nyomozás érdekeire tekintettel nem akart információt adni.

A 24.hu úgy tudja, hogy az egyik gyanúsított Tasnádi Péter, aki éppen Izraelből érkezett haza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×