eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Rendőrségen a hanuka-gyertyatartók megrongálói

Rendőrkézre került az a három fiatal, aki a gyanú szerint megrongálta a hanuka-gyertyatartókat, illetve az azokhoz tartozó emléktáblákat a napokban a budapesti Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és a Városház parknál - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.

Bognár Kinga közölte, hogy két fiatalember maga jelentkezett az I. kerületi kapitányságon, harmadik társukat pedig XVIII. kerületi lakásán fogták el; mindhármuk ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A szóvivő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a gyanúsítottak - akik huszonéves budapesti férfiak - valamennyien beismerő vallomást tettek.

Bognár Kinga a gyanúsítottak tettének indítékával kapcsolatban nem tudott információval szolgálni. Arról viszont beszámolt, hogy a rendőrség kezdeményezte mindhárom gyanúsított bíróság elé állítását.

Kitért arra, hogy az Örs vezér terén elhelyezett menóra rongálóját még keresik. Az ottani rongálással nem ezt a három férfit gyanúsítják, azt az ügyet külön kezelik.

A BRFK korábban videofelvételeket tett közzé a rendőrség honlapján mind a belvárosi, mind az Örs vezér terén elkövetett rongálások feltételezett elkövetőiről, illetve felhívásban kértek segítséget a lakosságtól.

A hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe a múlt héten szerdán kezdődött meg, akkor gyújtották meg az első gyertyát a menórákon.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×