eur:
389.11
usd:
361.04
bux:
68650.55
2024. május 7. kedd Gizella

Fehér port találtak a szoknyában a vámosok

Kokaint és PCP-t találtak a pénzügyőrök postai csomagokban a repülőtéren.

A NAV Repülőtéri Főigazgatóságának pénzügyőrei tételesen ellenőriztek egy Argentínából érkező postai küldeményt, amelyben az okmányok szerint egy darab nyaklánc, valamint három darab szoknya volt.

A pénzügyőr túl vastagnak és rugalmatlannak találta a szoknyák derékrészét, ezért azokat megbontotta. A derékrészből átlátszó fóliába csomagolt fehér por került elő. Az összesen 118 gramm anyag a kábítószer tesztre pozitívan reagált, kiderült, hogy kokain.

A pénzügyőrök számára egy Kínából érkező postai csomag is gyanús lett, amelyben az okmányok szerint három darab telefontartó érkezett. Az átvizsgálás során a telefontartókból összesen 126 gramm fehér por került elő, amely a kábítószer-tesztre pozitívan reagált, és kiderült, hogy PCP. A PCP - más néven angyalpor - használata hallucinációkat, kényszerképzeteket okoz.

A két ügyben a NAV a küldeményeket visszatartotta és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság felé - írta közleményében a NAV.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×