eur:
389.58
usd:
362.78
bux:
68705.97
2024. május 8. szerda Mihály

Nyomoz az NNI az ÁNTSZ-laborok privatizációja ügyében

14 megyei ÁNTSZ-laboratórium privatizálása ügyében rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda - mondta az InfoRádiónak az NNI szóvivője, aki azonban részleteket nem árult el. A vizsgálat azután indult, hogy Szócska Miklós egészségügyi államtitkár feljelentést tett a Heti Válasz cikke nyomán.

A Heti Válasz közölt tényfeltáró riportot arról, hogy az ÁNTSZ 2006-ban 48 millió forintért értékesített laboratóriumhálózatát két év után 1,54 milliárd forintért adták tovább jelenlegi tulajdonosának.

A lap érdekes átfedéseket talált az egészségügyi hatóság által megbízott szakértők és a privatizáló cég tulajdonosai között. Kiderült például, hogy Heves István szakértő havi 550 ezer forintot kapott vállalkozása, a Szövőszék Kft.-én keresztül, amelynek első tulajdonosa éppen a privatizáló céget alapító Hampó Eleonóra, Heves István rokona volt. Egy idő után a laborokban maga Heves István is tulajdonrészt szerzett.

Az ÁNTSZ három vállalkozási szerződéssel alkalmazott szakértője is üzleti kapcsolatban állt a privatizáló cég másik új tulajdonosával, Deák Gáborral. Emellett a privatizáló kft, az Euro-Labor Invest székhelye az ÁNTSZ ügyvédje, Nemes Dénes irodájával azonos címre volt bejelentve.

A sok furcsaság miatt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár feljelentést tett az ügyben, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig az InfoRádiónak megerősítette, elindult a csatolt adatok alapján a nyomozás. Részleteket azonban nem közöltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×