eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay

Várandósan lett covidos 3 éve, még mindig rosszul van, az akkor született gyereke óvodába készül

A korábban aktívan sportoló anyuka életveszélyes állapotban volt a betegség miatt, ráadásul terhesen. Ő is, és a kislánya is túlélték, bár a felépülése még mindig tart.

Már három év eltelt azóta, hogy Szilvia koronavírusos lett, nem sokon múlt, hogy az édesanya belehaljon a betegségbe - számol be az esetről a Blikk. A nő, annak ellenére, hogy korábban igyekezett egészségesen élni és sokat sportolni, a Covid miatt lélegeztetőgépre került, és egyik napról a másikra teljesen megváltozott az élete. Kislánya sürgősségi császármetszéssel született, hónapokig nem lehetett együtt az édesanyjával.

Végül anyuka és kislánya is jobban lett, azonban Szilvia életét a mai napig nehezítik a betegség utóhatásai.

"Sajnos, még mindig nem tudtam elhagyni a mankót a térdem miatt, ráadásul továbbra is zsibbad és gyulladt a lábam" - mesélte a nő a Borsnak, aki az év elejét a sebészeten kezdi a lába miatt, valamint egy teljes körű vizsgálat is előtte áll, ugyanis képtelen kiegyenesíteni egyik lábát. Mint mondta, olyan, mintha az egyik rövidebb lenne, így eldől mankó nélkül.

Ezen felül egy speciális szerkezetet is viselnie kell a járáshoz, mivel a lábfeje is alig mozog a fertőzés óta. Az édesanya reménykedik benne, hogy egyszer képes lesz visszatérni régi életmódjához, nem is gondolta, hogy a gyógyulása ilyen sokáig tart majd.

A lap értesülése szerint a válságos időszakban született kislánya jól van, jövőre már elkezdheti az óvodát. Ettől függetlenül őt is állandó felügyelet alatt tartják az orvosok.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×