eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kengurut ütött el egy autó Orosházán

Az állat már Budapesten gyógyul, de azt nem tudni, hogy került Békés megyében az utcára.

Egy munkásszállító kisbusz sofőrje kedd reggel Orosházán arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó autós hirtelen félrerántja a kormányt és utána továbbhajt. Meglepve tapasztalta, hogy egy kenguru volt a hirtelen manőver okozója – írja az oroscafe.hu.

"Megálltam és még mielőtt nagyobb baj történne, az utasokkal együtt lekísértük, lesegítettük az útról a sérült állatot. A kutya nagyságú erszényesnek sebesült és valószínűleg törött volt az egyik lába. Értesítettük az állatmentőket és elkezdtük keresni a kenguru gazdáját is" – mondta a kisbusz vezetője.

A hírportál értesülései szerint Budapestre az állatkórházba szállították és minden remény megvan a teljes felépülésére.

A beol.hu az eset kapcsán arra emlékeztet, hogy 2012-ben országosan híre ment egy a megyében felbukkant ausztrál erszényesnek, akit lefotóztak Gyula határában. Állatkerti szakemberek vették a nyakukba az erdőt, de akkor nyoma veszett az állatnak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×