INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

nagymaros

komp

baleset

kézifék

Összeroncsolódott személyautó a nagymarosi kompkikötőnél 2019. július 14-én. A gépjármű a Dunába gurult, a benne tartózkodó férfi életét vesztette.

Komptragédia: végstádiumú beteg engedte ki a kéziféket

Infostart

A bátyja éppen ételt rendelt a nagymarosi kompkikötőnél, amikor a mozgáskorlátozott Zoltánnal elindult a kocsi.

Családi tragédia áll a vasárnap a nagymarosi kompnál történt baleset hátterében. A 44 esztendős V. Csaba a közeli bentlakásos otthonbanvette fel öccsét, majd a komphoz hajtottak. A hosszú ideje kerekesszékbe kényszerült férfi szinte csak egy pillanatra maradt egyedül, amíg a bátyja a büfében az ételrendelés után a kávéjára várt.

"A ké­ziféket behúztam, a testvérem engedte ki. Egyből utánaszaladtam, de addigra már bent volt a vízben. Próbáltam lemenni a víz alá, hogy kiszabadítsam a biztonsági övből, de nem jártam sikerrel. Közben egy fiatal odasietve kinyitotta a hátsó ajtót, amitől beömlött a víz és elsüllyedt az egész" - mondta a Borsnak a sofőr, akinek a jogosítványát elvették a rendőrök, és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak ellene eljárást.

A férfi kamionosként dolgozik, háromhetente jár haza, s ilyenkor mindig együtt töltenek pár napot az öccsével, akit súlyos autoimmun betegség támadott meg. A végstádiumú sclerosis multiplex mellett epilepsziában is szenvedett. Nyolc éve már csak tolószékkel tudott közlekedni, kommunikálni nehezen bírt.

A helyszínen több szemtanú is arról beszélt, hogy a bajba jutott férfi viselkedésén semmi jelét nem látták annak, hogy szabadulni próbált volna a szorult helyzetből. Korábban már többször megpróbált ön­kezével véget vetni az éle­tének.

"Azt láttam rajta, hogy nem fogta fel a helyzet súlyosságát. Annyit mondott, »basszus«, aztán teljesen elmerült. Nem gondolom, hogy szándékosan akart véget vetni az életének, véleményem szerint ennyire már nem volt tudatánál. Sokkal jobban kellett volna figyelnem, de sajnos máshol nem tudtam le­parkolni. Régen találkoztam vele és elfelejtettem a szükséges óvintézkedéseket" – mondta a megtört testvér.

Az áldozat csaknem fél órát volt a víz alatt, a kocsit végül a tűzoltók drótkötéllel húzták ki a Dunából.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018