eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Összeroncsolódott személyautó a nagymarosi kompkikötőnél 2019. július 14-én. A gépjármű a Dunába gurult, a benne tartózkodó férfi életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Komptragédia: végstádiumú beteg engedte ki a kéziféket

A bátyja éppen ételt rendelt a nagymarosi kompkikötőnél, amikor a mozgáskorlátozott Zoltánnal elindult a kocsi.

Családi tragédia áll a vasárnap a nagymarosi kompnál történt baleset hátterében. A 44 esztendős V. Csaba a közeli bentlakásos otthonbanvette fel öccsét, majd a komphoz hajtottak. A hosszú ideje kerekesszékbe kényszerült férfi szinte csak egy pillanatra maradt egyedül, amíg a bátyja a büfében az ételrendelés után a kávéjára várt.

"A ké­ziféket behúztam, a testvérem engedte ki. Egyből utánaszaladtam, de addigra már bent volt a vízben. Próbáltam lemenni a víz alá, hogy kiszabadítsam a biztonsági övből, de nem jártam sikerrel. Közben egy fiatal odasietve kinyitotta a hátsó ajtót, amitől beömlött a víz és elsüllyedt az egész" - mondta a Borsnak a sofőr, akinek a jogosítványát elvették a rendőrök, és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak ellene eljárást.

A férfi kamionosként dolgozik, háromhetente jár haza, s ilyenkor mindig együtt töltenek pár napot az öccsével, akit súlyos autoimmun betegség támadott meg. A végstádiumú sclerosis multiplex mellett epilepsziában is szenvedett. Nyolc éve már csak tolószékkel tudott közlekedni, kommunikálni nehezen bírt.

A helyszínen több szemtanú is arról beszélt, hogy a bajba jutott férfi viselkedésén semmi jelét nem látták annak, hogy szabadulni próbált volna a szorult helyzetből. Korábban már többször megpróbált ön­kezével véget vetni az éle­tének.

"Azt láttam rajta, hogy nem fogta fel a helyzet súlyosságát. Annyit mondott, »basszus«, aztán teljesen elmerült. Nem gondolom, hogy szándékosan akart véget vetni az életének, véleményem szerint ennyire már nem volt tudatánál. Sokkal jobban kellett volna figyelnem, de sajnos máshol nem tudtam le­parkolni. Régen találkoztam vele és elfelejtettem a szükséges óvintézkedéseket" – mondta a megtört testvér.

Az áldozat csaknem fél órát volt a víz alatt, a kocsit végül a tűzoltók drótkötéllel húzták ki a Dunából.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×