INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

nagymaros

baleset

duna

komp

Összeroncsolódott személyautó a nagymarosi kompkikötőnél 2019. július 14-én. A gépjármű a Dunába gurult, a benne tartózkodó férfi életét vesztette.

Nagymarosi kompbaleset: újabb tragédia jöhet

Infostart

A nagymarosi apa az egyik, súlyos beteg fiát elvesztette, és most attól tart, a dunai baleset miatt a másikat felelősségre vonják..

Végstádiumos sclerosis multiplexben szenvedő, súlyosan mozgáskorlátozott testvérét szerette volna elvinni egy családi programra az apa egyik fia, az öccsét az autóban hagyta, amíg ő kiugrott ételt és kávét vásárolni. Testvére kiengedte a behúzott kéziféket, és a Dunába gurult. Az autót 25 perc múlva emelték ki, de addigra a mozgássérült fiú meghalt.

A testvérek idős édesapja nem hibáztatja idősebb fiát, és már csak azt szeretné, hogy ne büntessék meg őt a hatóságok. Épp elég büntetés, hogy végig kellett néznie, amint öccse alámerül a kocsival. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt folytat eljárást, de eddig senkit sem gyanúsítottak meg az ügyben, és majd a vizsgálat eredményétől függ, hogy ez egyáltalán be fog-e követ­kezni.

Egy jogi szakértő a Borsnak azt mondta, elképzelhető, hogy vádemelésig sem jut el az ügy. Ha az elhunyt nem állt gondnokság alatt, akkor egyértelműen egy önmaga tetteiért felelős embernek kell tekinteni őt akkor is, amikor ott ült egyedül az autóban. Ha azonban gondnokság alatt állt, vizsgálhatják a testvére felelősségé.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018