eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Hatalmas erőkkel keresik az elszökött farkasokat - nagy a veszély

Hatalmas erőkkel keresik az elszökött farkasokat - nagy a veszély

Csehországban is keresik a Bajorországból elszökött farkasokat.

Csehországban is keresik azokat a farkasokat, amelyek az elmúlt héten szöktek meg a Bajor Erdő Nemzeti Park területéről. A hat állatból mára csak három maradt életben.

A hat állat péntekre virradóan szökött el a nemzeti park számukra kialakított hat hektáros területéről. A rendőrség szerint ismeretlenek eltávolították az egyik kapu zárját. A területet egy négy méter magas kerítés védi, amelybe áramot vezettek. A karámban kilenc farkas élt, három nem szökött meg.

Az egyik farkast már vasárnap lelőtték, egy másikat néhány órával a szökés után elütött egy vonat. Kedden kilőtték a harmadik állatot is.

A keresés folytatódik. A kétfős keresőcsapatok altatólövedékkel ellátott fúvócsővel, altatófegyverrel és éles fegyverrel vannak felszerelkezve.

Az elsődleges cél, hogy az állatokat élve fogják el, szükség esetén azonban le lehet őket lőni - közölte a nemzeti park szóvivője.

A csehországi Cseh-erdő Nemzeti Parkban is keresik a farkasokat, egy állatot ugyanis a hétvégén Zelezná Ruda településtől északra láttak. A Cseh-erdő délkeleti részén öt vad farkas él: egy kifejlett pár és három fiatal utódjuk. A Bajorországból szökött farkasokkal ellentétben ezek az állatok természetükből adódóan nagyon félénkek.

Az egyik legfőbb veszély a szakértők szerint az, hogy az egyik megszökött állat csatlakozik a vad falkához, és "megtaníthatja" őket arra, hogy ne féljenek az embertől.

"Ezért is kellene befogni a megszökött állatokat és visszavinni őket a nemzeti parkba" - mondta Martin Stary, a cseh nemzeti park munkatársa.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×