INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

farkas

2022.05.15. 08:19

Számos veszély leselkedik a házi kedvencekre és gazdáikra

Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt a társállatok számára: egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.
2022.02.13. 11:42

Így hagyja le folyamatosan a munkabér a nyugdíjakat

Anyugdíjszajértő részletesen is elmagyarázta, a jelenlegi nyugdíjszámítás hogyan vezet még most is elszegényedéshez, noha a "csúszdát" erősen kompenzálja a most visszaadott 13. havi ellátás.
2021.12.04. 17:09

Jól érzik magukat a farkasok Németországban

Jelentősen megnőtt a farkasok száma Németországban: a hivatalos adatok, amelyek az áprilisban záródó egy évet rögzítik, 157 falkát regisztráltak, 27 párt és 19 magányos egyedet.
2021.10.07. 14:22

Így ért véget az ózdi karlendítő jobbikos ügye

Lemondott Ózd jobbikos alpolgármestere, megelőzve, hogy a város közgyűlése megtárgyalja az ellene benyújtott méltatlansági és összeférhetetlenségi indítványt. Farkas Péter Barnabásról korábban olyan fényképek jelentek meg, amelyeken náci karlendítésre emlékeztető mozdulatokat tesz egy holokausztmúzeumban. Az ügy érdekessége, hogy az egyik fotót egy olyan volt jobbikos hozta nyilvánosságra, aki ugyanott és ugyanakkor Hitlert utánozta.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018