eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Szörnyetegtől szabadultak meg Tokajnál

Szörnyetegtől szabadultak meg Tokajnál

Gigaszörnyet rántott ki a Nádas-tóból a nyíregyházi horgász.

Egy nyíregyházi horgász fogta ki a Nádas-tó királyát, egy 82 kilogrammos harcsát.

Nagyon szeretem a Tiszát és a Bodrogot, még csónakom is van, de szívesen jövök harcsázni a Nádas-tóhoz is, hiszen itt más módszert kell alkalmazni, mint a folyókon - mondta Oláh Péter a boon.hu kérdésére.

A múlt héten csütörtök estére ment ki a tóhoz. Fogott dévérkeszegeket, majd spannolós módszerrel kezdett horgászni.

Szörnyetegtől szabadultak meg Tokajnál

Már világos volt, amikor 6 óra előtt nem sokkal egy csörrenés jelezte a kapást. A hal kifele és oldalra úszott, mert lazult a zsinór.

Talán észre sem vette, hogy a csalihallal bekapta a horgot.

– Amikor bevágtam, már akkor éreztem, hogy egy testesebb halról van szó, de hogy ekkora lesz, nem gondoltam volna – elevenítette fel az eseményeket Oláh Péter. – Mivel fogtam már ott 30 és 50 kilogrammos harcsát is, olyan botot (Penn Tuna Stick) és orsót (Penn Senator 9/0) használok, mint amilyennel a tengernél tonhalakra szoktak horgászni. A damil 70-es monofil zsinór volt. Közel ötven percig fárasztottam a harcsát, mire a partra hoztam. Mint kiderült, ez volt a Nádas-tó eddigi legnagyobb hala.

Sok kárt okoznak

– Ezek a hatalmas harcsák több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak, ezért a tó tulajdonosa is nagyon örült, hogy megfogtam a kapitális halat.

Egy ilyen nagy harcsa egy 3 kilogrammos pontyot simán elnyel

– magyarázta Oláh Péter, aki már 6-7 éves korában elkötelezte magát a horgászattal.

Bár Nyíregyházán nőtt fel, de nagyon sok időt töltött a nagyszüleinél Tarpán, s onnan sokat járt a Tiszához.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×