eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagy változás Balatonfüreden

A szívkórház mellett álló egykori Esterházy-kastély, a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete hosszú ideje elhagyatottan áll. A falak tövében vakolatdarabok, az ablakok jó része bedeszkázva. Most a veol.hu szerint 690 millió forintból megkezdődhet a felújítás.

A projekt egy ingatlancsere révén valósulhat meg. Bóka István polgármester a veol.hu-nak elmondta: a műemlék épület korábbi tulajdonosa a Huray- Honvéd utca sarkán álló telket kapta a kastélyért cserébe, ott egészségügyi központ épül.

A tervek szerint a felújított kastélyban új kiállítóhelyet alakítanak ki, ahol Balatonfüred történetét és a Balaton-felvidéki kultúrtájat is bemutató kiállítás kap majd helyet.

Az épület felújítása várhatóan jövő ősszel kezdődhet el. A világörökségi várományos területekkel, a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinációjával és a Balaton Fejlesztési Tanács irányításával már pályázatot is beadtak az épület rehabilitációjára, és a tervek is megszülettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×