eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Összeütközött két vonat

Műszaki hiba miatt összekoccant két vonat Cegléd és Ceglédbercel között hétfő este - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy három embert kórházba vittek. A Mávinform tájékoztatása szerint 50-100 perces késésekkel kell számolni.

Csámpai Attila azt mondta, hogy az egyik szerelvény be akarta tolni a másikat. Közben azonban műszaki meghibásodás történt: az egyik vonat fékje elromlott, ami balesetet okozott.

A szóvivő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók mentesítő járatra segítették át az utasokat.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya elromlott. Egyeztetés után a mögötte közlekedő Rétköz InterCity megpróbálta betolni a városba az üzemképtelen szerelvényt, a lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen okból befékezett, és az InterCity alacsony sebességgel ráütközött.

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Ceglédbercel és Cegléd között. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 50-100 perccel hosszabb lehet a menetidő - olvasható a Mávinform közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×