eur:
394.06
usd:
369.77
bux:
65661.4
2024. április 23. kedd Béla

Párizsban járt a hó

Meglepte az első hó hétfő reggel a párizsiakat, akik arra ébredtek, hogy vékony hótakaró borítja a francia fővárost.

A havazást a meteorológiai szolgálat csak a hegyekben jelezte előre, a prognózis szerint Párizsban és környékén esőre lehetett inkább számítani.

A francia fővárosban jelenleg 5 Celsius fokot mérnek, a viszonylag enyhe idő miatt a hó várhatóan nem marad meg. A fotózás szerelmeseinek viszont óriási örömet szerzett, a közösségi oldalakat elárasztották a havas párizsi képek, a havazás ugyanis ritka november elején a francia fővárosban.

A meglepetésszerűen érkezett hó miatt a fővárosi körgyűrűn a reggeli órákban 544 kilométeres dugó alakult ki. Délelőtt elsősorban a főváros déli és délkeleti részén volt nehéz közlekedni, ahol még akkor is nagy pelyhekben hullott a hó.

A francia hegységekben már a hétvégén megérkezett az első hó, a keleti országrészben 400 és 600 méter, a Francia-középhegységben 600 és 700, míg a Pireneusokban 800 és 1000 méter között van a hóhatár.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Gond lehet az európai dohányszabályozással

Gond lehet az európai dohányszabályozással

Az európai felnőtt lakosság 66 százaléka egyetért azzal, hogy az olyan szervezeteknek, mint az EU és a WHO, nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az ártalomcsökkentésre azáltal, hogy a cigarettázókat kevésbé káros termékek használatára ösztönzik - ahelyett, hogy a dohányzás teljes felszámolására törekednének. Ez derült ki a Povaddo független közvélemény-kutató cég felméréséből, amelyet Párizsban mutattak be. Egy másik, a GfK által végzett kutatás szerint Magyarországon az elfogyasztott cigaretták 13,2 százaléka után nem adóztak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×