eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Kártérítést fizet a Diana hercegnőre vadászó lesifotós

Kártérítést kell fizetnie annak a fotósnak, aki néhány nappal halála előtt lefotózta Diana hercegnőt és kedvesét, Dodi al-Fayedet a férfi apja, Mohamed al-Fayed jachtján.

Két évvel ezelőtt nem találták bűnösnek az ellene felhozott vádakban, egy másik bíróság azonban most kimondta, hogy Jason Fraser megsértette a Franciaországban érvényes, a magánélet védelméről rendelkező törvényt, ráadásul kártérítés megfizetésére kötelezte a fotóst.

Jason Fraser volt az, aki 1997 augusztusában - néhány nappal azelőtt, hogy a pár halálos autóbalesetet szenvedett Párizsban - lesifotókat készített Diana hercegnőről és Dodi al-Fayedről, amint azok a szaúdi származású üzletember apjának jachtján múlatták az időt.

A bírósági döntés szerint a fotósnak ötezer eurót (1,2 millió forintot) kell fizetnie Mohamed al-Fayednek - aki hosszú évekig küzdött azért, hogy bizonyítsa: fia és a hercegnő összeesküvés áldozatai lettek -, emellett háromezer eurós bírságot szabtak ki rá.

Nemcsak a képek készítőjét, hanem az azokat publikáló lap, a France Dimanche kiadóját is megbüntette a bíróság: a cégnek ugyanannyit kell fizetnie, mint Jason Frasernek.

Fraser a csókolózó párról egyébként nem francia területen készítette a fényképeket, hanem az olaszországi Portofino közelében. Az ügyben mégis a francia bíróság döntött, mert a fotókat Franciaországban kapható lapok is közölték.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×