eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Rémálommá vált a halálos beteg nő utolsó nyaralása

Egy haldokló brit nő Egyiptomban rekedt, miután csődbe ment a nyaralását szervező utazási iroda. A rákbeteg nőt a hotel most arra kötelezi, hogy fizesse ki azt a több százezres számlát, amely kényszerelszállásolása miatt keletkezett - ha nem teszi, letartóztatják.

Cherry Dodgson, végső stádiumban lévő tüdőrákos összes megtakarított pénzét egy Sharm-es-sejk-i utazásra költötte.

Nyolc barátjával és rokonával vágott neki élete utolsó nyaralásának, ám az XL brit utazási iroda és légitársaság múlt pénteken csődöt jelentett, így a 49 éves nő Egyiptomban ragadt.

A halálos beteg 2 millió forintot költött az útra, és még mindig az egyiptomi hotelben van, ahol a szállodatulajdonos követeli az ott eltöltött plusznapok árát, mintegy 450 ezer forintnak megfelelő fontot.

A nő már túlvan 5 kemoterápiás kezelésen, és ha hazaérkezik, továbbiak várnak még rá, hogy a rák ne terjedjen át az agyára.

A lánya elmondta: a szálloda vezetősége azzal fenyegette meg az anyját, hogy letartóztatják, ha nem fizet. És ez nemcsak üres fenyegetés, mert az egyik pár, aki szintén az utazási iroda csődje miatt rekedt a szállodában, megpróbált fizetés nélkül távozni, ám rendőrök vitték el őket.

A rákos nő fia azt reméli, hogy édesanyja a napokban hazarepülhet, és tisztázódhat az ügy.

Az XL, a harmadik legnagyobb brit utazási iroda, amelynek saját légitársasága, emellett több szakosított utazásszervező cége volt, múlt hét pénteken közölte, hogy áthidalhatatlan pénzügyi nehézségekkel küszködik, és csődgondnokság alá helyezte magát.

A vállalat 143 millió font (43 milliárd forint) adósság súlya alatt roppant össze, amelynek következtében 90 ezer utasa rekedt külföldön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×